Встал серьезно вопрос для многих членов профсоюза: а на кой нам этот орган?
А "многие члены профсоюза" поворушили хоч якимось місцем свого тіла? Чи чекають, що незвільнений голова профкому, як богатир Ілля Муромець, захистить своєю широкою статурою ті самі їхні місця? Він і профком - Ваші представники, яким Ви делегували повноваження. І Вам не треба чекати, коли, нарешті, вони почнуть гавкатися з адміністрацією. Прийдіть, скажіть, напишить, які заходи, на Вашу думку, треба здійснити, аби покращити ситуацію. Вони Вам тільки дякувати будуть! І вийдуть з Вашими пропозиціями на вищі рівні. Їм теж потрібна Ваша підтримка. Безглуздим патяканням Ви тільки утворюєте безодню між спілчанами і профкомом! З голосу ніхто в адміністрації не зверне ні на них, ні на Вас уваги (Ну й що, що якомусь роботязі не подобається невизначеність з доїздом на робоче місце? Та, пішов він... Нехай говорить). А коли все буде на папері, наприклад, рішення зборів профгруп підрозділів (І проводьте їх хоч щодня, вони не можуть бути позачерговими) з вихідними номерами (До речі, Ви знаєте, що є ще й профгрупорги?), на них будуть ЗОБОВ'ЯЗАНІ відповісти на ВСІХ рівнях! Профспілка, це ВСІ спілчани. І кожен має право звернутися по захист одноосібно на БУДЬ ЯКИЙ рівень. А то, сотні ляпають язиком, ведучі кухонні розмови, тикаючи пальцями на профком. А коли самих язикатих просять звернутися з пропозицією, або викласти її письмово, вони раптом стають німими та неписьменними, аби чого не трапилось! Кожен боїться одноосібно за себе, зате хоче, щоб голова профкому боявся одноосібно за всіх. З порожніх розмов не склеїш зверненя до адміністрації, коли всі ховаються по кущах ( А на хріна воно мені треба? Мені аби язиком поляпать, як мені хріново працювать). Самі трошки голову підніміть! Не чекайте, що за Вас хтось зробить. Робити треба РАЗОМ. В єдності - наша сила. Чули таке? Підтримайте Ваших лідерів. Або, якщо вважаєте, що їм все до фєні, обходьте їх, стрибайте через їх голови, звертайтеся вище. Розбовтуйте застійне болото. Толците, и отверзется. І все почне змінюватися на краще. Повірте, є позитивна практика.