28 квітня в Україні відзначають День охорони праці (Указ Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006), який збігається з Всесвітнім днем охорони праці (або Всесвітнім днем безпеки та здоров’я на робочому місці). Так само збігається і гасло, яке визначає Міжнародна організація праці. У 2022-му гасло року: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я».


– У МОП підкреслили, що наявність надійної системи охорони праці, що включає конструктивну участь урядів, роботодавців, працівників, суб’єктів охорони здоров’я та всіх відповідних сторін на національному рівні та рівні підприємств, має вирішальне значення для захисту умов праці та забезпечення безпеки і здоров’я працівників.


– У зв’язку з воєнним станом і бойовими діями можливості профспілки щодо проведення заходів з відзначення Дня охорони праці в цьому році значно обмежено. 


Найближчим часом планується проведення наради з технічними інспекторами праці Ради профспілки щодо нагальних проблемних питань з охорони праці в умовах війни.