Мінінфраструктури за дорученням Уряду відреагувало на звернення профспілки щодо питання виплати заробітної плати працівникам АТ «Укрзалізниця». Звернення передано Укрзалізниці на опрацювання і вже отримано відповідь.

 

Нагадуємо, що Профспілка залізничників і транспортних будівельників наприкінці травня звернулася до Кабінету Міністрів України з вимогою втрутитись у вирішення нагальних проблем галузі. Передусім це було пов’язано із затримкою виплати заробітної плати працівникам АТ «Укрзалізниця», про що йшлося у листі, направленому Прем’єр-міністру Денису Шмигалю. Коли ситуація повторилася наступного місяця, профспілкою повторно направлено звернення до Уряду щодо пріоритетності фінансування витрат на оплату праці працівників АТ «Укрзалізниця».

 

«Пріоритет виплати заробітної плати працівникам завжди був та залишається основним для компанії. Саме тому, АТ «Укрзалізниця» ініційовано перед Урядом питання щодо подальшої фінансової підтримки у період воєнного стану у розмірі, досягнутому для покриття прогнозному дефіциту платіжного балансу, в основному саме для виплати заробітної плати залізничникам», запевнили в Укрзалізниці у відповіді міністерству. Також зауважено, що з початком військової агресії Товариство опинилося в скрутному фінансовому становищі, яке пов’язано зі зменшенням обсягів перевезень вантажів, здійсненням евакуаційних заходів на безоплатній основі, постійними пошкодженнями інфраструктури, і компанія робить все можливе, щоб кошти, що надходять із державного бюджету, спрямовувалися на фінансування виплат заробітної плати співробітників, усвідомлюючи відповідальність за їх життя та добробут.


Тож профспілка робить усе можливе, щоб у подальшому фінансування заробітної плати працівникам АТ «Укрзалізниця» з держбюджету відбувалося вчасно і в повному обсязі. Впевнені, що після перемоги питання затримки заробітної плати стане взагалі неактуальним.