Перед молоддю виступив Голова ФПТУ, Голова профспілки Вадим Ткачов.
Зосередившись на актуальних проблемах сьогодення, лідер профспілки акцентував увагу своїх молодих колег на таких пріоритетах їхньої громадської  діяльності, як активність, ініціативність та ефективність…

З думками… про пенсію

Менеджер по роботі з вкладниками ТОВ «Адміністратор пенсійних фондів «Центр персоніфікованого обліку» І.Корзун і правовий інспектор праці Ради профспілки М.Абрамова розповіли членам молодіжної ради про переваги недержавного пенсійного забезпечення, роботу професійного недержавного пенсійного фонду «Магістраль».
Це питання цікаве молодим профактивістам, адже запровадження додаткового пенсійного страхування – вагомий аргумент при виборі професії та для утримання молодих працівників на залізниці. Учасники засідання отримали відповіді на запитання, обговорили різні аспекти діяльності фонду. Усі погодилися, що участь у роботі Ради фонду представника керівництва Укрзалізниці зробить його більш ефективним, а ще привабливішим — коли роботодавець почне перераховувати кошти до ПНПФ «Магістраль» на користь своїх працівників.

Про підсумки і плани

Представники молодіжних рад дорожніх профорганізацій відзвітувалися про роботу у 2009 році. Також окреслили коло спільних проблем, які необхідно вирішувати, обмінялися досвідом роботи та баченням подальшого розвитку молодіжного профспілкового руху.
Завідувач відділу соціального захисту, праці і зарплати, колишній голова молодіжної ради дорожньої профорганізації Львівської залізниці Д.Булгаков представив свого наступника – економіста господарської служби залізниці А.Королькова і наголосив, що пріоритетним напрямом роботи молодіжних рад має бути залучення молоді до громадської діяльності і навчання молодих профактивістів.
Голова молодіжної ради Кримської територіальної профорганізації А.Бочаров поділився досвідом роботи з грантовим проектом «Разом до здоров’я» і запросив усіх до участі у рок-фестивалі, якій відбудеться влітку у рамках цієї співпраці.
Про активну і різнопланову діяльність молодіжної ради дорожньої профорганізації Донецької магістралі розповіла голова молодіжної ради Краснолиманської територіальної профорганізації Т.Борисенко, яка відзначила участь молодих профактивістів у роботі громадських комісій, форумів, семінарів з охорони праці; співпрацю з державними центрами соціальної служби для молоді тощо.
Одним із напрямів роботи молодіжної ради Луганського теркому профспілки стала допомога дитячому будинку: збір коштів і одягу для дітей, створення сайта і відеоролика, завдяки яким дітлахам перераховують гроші інші благодійники. Член молодіжної ради теркому Т.Балик передала Раді профспілки подарунок від дітлахів, зроблений ними власноруч (картину приймає завідувач відділу організаційної і кадрової роботи О.Гнатюк).
Проте не обійшлося і без критичних зауважень з боку голови Молодіжної ради профспілки В.Коробенка, який зазначив, що членам молодіжної ради слід активніше брати участь у плануванні роботи цього органу, а також реалізації Програми підтримки молодих членів профспілки.

Тож над створенням плану роботи і Програми на 2010-й працювали разом: об’єднавшись у групи, внесли пропозиції, на основі яких і буде укладено ці документи.

До зустрічі… в Інтернеті

Багато нарікали молоді профактивісти на рідкі зустрічі: працюють на різних залізницях, окрім профспілкової є й основна робота, тож спілкування стає проблемою.
Варіант її вирішення запропонувала Т.Борисенко: платформою для спілкування молоді може стати форум сайта профспілки, адже таке обговорення питань не потребує одночасної присутності учасників – кожен відпише, коли йому зручно. До того ж форум – чудова можливість оперативного розміщення новин, фотографій.
Ідею підтримав В.Коробенко. Він запропонував головам молодіжних рад щомісячно звітувати про діяльність на форумі: одразу і новинами поділилися, і досвідом роботи обмінялися, і показати членам профспілки, що молодіжні ради справді працюють. Так само на форумі можна обговорювати і план роботи Молодіжної ради профспілки, і хід реалізації Програми підтримки молодих членів профспілки тощо.
І дійсно, кому, як не молоді, просувати у профспілці сучасні інформаційні засоби? Звісно, не для всіх це можливо: у багатьох профкомах навіть голови не мають комп’ютерів, не кажучи вже про Інтернет, і про це також йшлося під час засідання.
Проте ідея сподобалася, і молоді профактивісти шукатимуть можливості для її втілення.

Олена РОМАНОВА,
провідний фахівець відділу інформації
Ради профспілки