На засіданні секції працівників приміських пасажирських перевезень обговорено низку проблем господарства, зокрема, йшлося про невиконання Галузевої угоди в частині забезпечення підвищення кваліфікації машиністів електропоїздів; необхідність перегляду вимог до норм робочого часу  локомотивних бригад у зв’язку з роботою на подовжених плечах обслуговування в приміському пасажирському русі; забезпечення працівників поїзних бригад форменим одягом тощо. Більшість питань стосувалися організації праці та її оплати у структурних підрозділах господарства.  
Зважаючи на конфліктні ситуації, що постійно виникають у роботі провідників і ревізорів, члени секції наполягають на розробці правил перевезень для роботи в приміському сполученні, які узагальнили б усі вимоги, ліквідували непорозуміння між пасажиром, провідником та ревізором та чітко визначили обов’язки і відповідальність кожного. Також учасники засідання порушили питання щодо неприпустимості вибракування членів локомотивних бригад при проведенні медичних оглядів без проведення їх системного оздоровлення у медичних закладах.
Ці та інші питання обговорювали за участю начальника Головного управління приміських пасажирських перевезень І.Мариненка.

На засіданні секції працівників локомотивного господарства йшлося про виконання рішень попередніх засідань секції, результати її роботи з 2007 року. За проведену роботу відзвітувалися голови дорожніх секцій.
З керівником Главку В.Зайцевим локомотивники обговорили стан захворюваності у господарстві, проект „Особливостей регулювання робочого часу і часу відпочинку…”, до якого запропонували свої зміни та доповнення, розглянули хід виконання Програми усунення наявних проблем у господарстві, які були висвітлені на з’їзді машиністів локомотивів, та інші питання.

Олена РОМАНОВА,
провідний фахівець відділу інформації Ради профспілки