…Ніна Гонтарук очолює профорганізацію дистанції вже 16 років, і своїм пріоритетом вважає відстоювання соціальних гарантій залізничників-чорнобильців. Не раз, коли їх намагалися позбавити пільг, піднімала вона свою первинку на захист прав і перед Президентом, і перед Верховною Радою. Сьогодні в Коростені функціонує один з найсучасніших діагностичних центрів України для постраждалих від радіації, і профлідер була серед тих, хто доклав для цього чимало зусиль.
Звісно, робота в умовах радіоактивного забруднення вимагає підвищеної уваги до здоров’я, тому голова профкому особисто опікується оздоровленням працівників і членів їхніх родин. Колійники забезпечуються путівками до оздоровчих закладів. Н.Гонтарук особисто щоліта супроводжує вагони з дітьми залізничників до місць відпочинку – санаторіїв і пансіонатів Південної і Західної України.
Турботлива і уважна до спілчан, Ніна Володимирівна в той же час принципова і сувора у вирішенні питань дотримання трудової дисципліни, вимог внутрішнього трудового розпорядку, тому вже десяток років нема в колективі п’яниць і прогульників. Стежить профлідер і за дотриманням трудового законодавства, охороною праці в дистанції.
У важкі часи, коли адміністрація через кризу змушена була скоротити штат працівників, голова профкому спільно з керівництвом працювала над кожною штатною одиницею, особисто переймалася проблемами тих, хто підлягав вивільненню. Завдяки цьому із складної ситуації вдалося вийти з мінімальними втратами для колективу. Навряд це було би можливо, якби не щоденна кропітка праця Н.Гонтарук, її розуміння проблем колективу, вміння вчасно прийти на допомогу, ініціативність у вирішенні спірних питань із керівництвом.

Із листа членів профкому Коростенської дистанції колії