Виступаючи перед аудиторією, заступник Голови профспілки В.Лесько наголосив, що на членів молодіжних рад профспілка покладає великі надії, тому молодь має активніше і дієвіше брати участь у профспілковому русі. Зокрема, не замикатися у колі виробничих справ, а долучатися до громадського контролю за охороною праці, дотриманням трудового законодавства, сприяти профкомам в інформаційній роботі, проведенні культурно-масових, спортивних заходів. „Молоді активісти – майбутнє профспілки, тому вони повинні вчитися принципово відстоювати і просувати позицію профспілки на різних рівнях – і перед колегами, і перед представниками адміністрації” – підкреслив В.Лесько. Він також запропонував молоді завзятіше брати участь у спілкуванні на форумі сайту профспілки, інших інтернет-ресурсах, де обговорюється профспілкова діяльність.

Доповідаючи про актуальні питання роботи профорганів, заступник Голови профспілки, зокрема, розповів про позицію сторін соціального діалогу з низки важливих соціально-економічних питань.

Завідувач відділу організаційної і кадрової роботи Ради профспілки О.Гнатюк запропонував молодим профактивістам, особливо тим, хто за віком не може більше бути членом молодіжних рад, взяти безпосередню участь у звітно-виборчій кампаній 2011 року і спробувати свої сили у виборчих перегонах, а якщо одержать перемогу – у роботі виборних профорганів. Цю пропозицію підтримали члени Молодіжної ради: досвід громадської роботи, який отримують молоді активісти, необхідно використовувати на користь первинних, територіальних і дорожніх профорганізацій. Йшлося і про механізм реалізації Програми підтримки молодих членів профспілки.

Працюючи у групах, учасники семінару виробили власні пропозиції, зокрема,  щодо організації звітно-виборчої кампанії, інформаційного забезпечення, мотивації профспілкового членства серед молоді, навчання профактивістів, використання у профспілковій роботі бонусних і грантових програм, пропагування здорового способу життя тощо.

За рішенням засідання Молодіжної ради, результати обговорень у групах буде використано у плануванні роботи на наступний рік та при розробці заходів по виконанню у 2011-му Програми підтримки молодих членів профспілки.

Олена РОМАНОВА, провідний фахівець відділу інформації Ради профспілки