Відкриваючи пленарне засідання профсекцій, заступник Голови профспілки В.Лесько розповів про роботу Ради профспілки, проблеми, з якими доводиться стикатися. Знову, наприклад, постало питання невиконання профорганізаціями рішень вищих за підпорядкуванням профорганів, тож В.Лесько порадив учасникам відповідально і принципово поставитися до звітно-виборної кампанії, що цього року проходить у профспілці. Йшлося також про новини законодавства, які стосуються профспілкової роботи, підписання Генеральної угоди, галузевих угод із будівельними корпораціями тощо. Зазначено також, що колективи будівельних підприємств та структурних підрозділів важко перенесли фінансово-економічну кризу, і це позначилося на обсягах роботи та змісті галузевих угод та колдоговорів. Проте у кожному окремому випадку профспілка намагається відстояти максимум пільг та соціальних гарантій працівників. Підсумовуючи, В.Лесько зазначив, що профспілка у переговорах із роботодавцями не ставить нереальних вимог, усі вони обґрунтовані й прораховані фахівцями.

Серед питань, які порушували члени профсекцій, – проблеми медичного обслуговування транспортних будівельників у залізничних лікарняних закладах, забезпечення працівників житлом, інструментами, спецодягом тощо. Цікавилися профпрацівники і перспективами реформування галузі та його можливими наслідками, зокрема, для транспортних будівельників.

Актуальні питання роботи господарства будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд учасники відповідної профсекції обговорили із начальником Главку Укрзалізниці В.Палієм. Також було розглянуто хід виконання рішень попередніх засідань цієї профсекції.


Олена РОМАНОВА,
провідний фахівець відділу інформації Ради профспілки