Разом доПеремоги! В єдності - сила!
ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ЗАЛІЗНИЧНИКІВ
І ТРАНСПОРТНИХ БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ
  1. Головна
  2. »
  3. Матеріальна допомога
  4. »
  5. Соціальна підтримка при COVID-19

Соціальна підтримка при COVID-19

Реагуючи на звернення профспілки (лист № 164/03) щодо надання Товариством матеріальної допомоги на лікування та всебічної підтримки працівників, які захворіли на COVID-19, адміністрацією АТ «Укрзалізниця» прийнято рішення щодо матеріальної підтримки працівників, які перехворіли на COVID-19 (Протокол № 2 від 15.04.2020 засідання Комісії Товариства щодо надання матеріальної допомоги на медичні та інші цілі ).

У той же період часу Президія Ради профспілки ухвалила рішення (Протокол № пр-37 від 16.04.2020) про додатковий соціальний захист своїх спілчан-медпрацівників філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» (які за своєю професійною діяльністю безпосередньо контактують із хворими на covid-19 і є найбільш вразливими до інфікування).

Голова профспілки В.Бубняк 15 квітня 2020 року звернувся до керівництва АТ «Укрзалізниця» листом №164/03  щодо надання Товариством матеріальної допомоги на лікування та всебічної підтримки працівників, які захворіли на COVID-19.

Того ж дня «Укрзалізницею» прийнято відповідне рішення (Протокол № 2 Комісії АТ «Укрзалізниця» з соціальних питань від 15.04.2020) про надання матеріальної допомоги працівникам, які перехворіли на коронавірус, в рамках діючого Порядку про надання матеріальної допомоги на медичні та інші цілі. Зазначена допомога надаватиметься працівникам Товариства за рішеннями відповідних комісій регіональних філій та філій з надання матеріальної допомоги на медичні та інші цілі.

Протоколом № 2 Комісії АТ “Укрзалізниця” з соціальних питань від 15.04.2020 визначено граничні розміри матеріальної допомоги залізничникам у зв’язку з лікуванням Covid-19:

– для заявників, в яких виявлено та підтверджено коронавірус, і хвороба протікала без ускладнень та наслідків – до 6 тис грн;

– для заявників, в яких виявлено та підтверджено коронавірус, проте хвороба протікала з важким перебігом, тяжкими ускладненнями – до 10 тис грн.

Вказаний протокол доведено до відома керівництва регіональних філій та філій супровідним листом № ЦСП-25/278 від 22.04.2020 року.

Для можливості отримати зазначену матеріальну допомогу в якості компенсації за понесені витрати на лікування Covid-19, працівники, що на неї перехворіли і мають відповідні документи про виявлення й підтвердження захворювання та про оплату призначень лікаря, повинні звернутися із заявою та підтвердними документами до комісії регіональної філії/філії з надання матеріальної допомоги на медичні та інші цілі. Рішення про призначення та конкретну суму матеріальної допомоги (в межах гарничного розміру) приймається комісією.

Також Президією Ради профспілки ухвалено рішення щодо додаткового соціального захисту спілчан – медпрацівників філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця», які внаслідок їхньої професійної діяльності найбільше підпадають в зону ризику інфікування на коронавірус.

З цією метою з 16 квітня 2020 року введено в дію Додаток 2 до чинного Положення «Про надання матеріальної допомоги постраждалим членам профспілки від нещасних випадків на виробництві та випадків природної (раптової) смерті» щодо одноразової виплати матеріальної допомоги членам профспілки (спадкоємцям) в розмірах:

– 3 тис грн – медпрацівнику – у випадку його тимчасової втрати працездатності через захворювання на коронавірус;

– 7,5 тис грн – спадкоємцю медпрацівника – у випадку смерті останнього внаслідок захворювання на Covid-19.

Головам дорожніх, територіальних та об’єднаної профорганізації філії ЦОЗ АТ «Укрзалізниця» доручено довести інформацію у повному обсязі до відома членів профспілки та встановити контроль за своєчасним направленням необхідних матеріалів до Ради профспілки для виплати матеріальної допомоги медичним працівникам, захворілим на коронавірус.