Ми солідарні в прагненні використовувати всі доступні легальні методи відстоювання інтересів працівників.


Ми розуміємо, що наразі в компанії існують усі можливості для конструктивного соціального діалогу. Це наочно продемонстрували рішення правління ПАТ «Укрзалізниця» щодо запровадження нового Положення про оплату праці, що в підсумку призвело до реального збільшення заробітної плати залізничників усіх категорій.


Водночас профспілка залізничників і транспортних будівельників України перебуває в постійному діалозі з правлінням ПАТ «Укрзалізниця» щодо поступового та послідовного вдосконалення Положення про оплату праці працівників ПАТ з метою подальшого реального збільшення заробітної плати працівників публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця».


Слід відзначити і значний прогрес у роботі над колективним договором, який після кількох років невизначеності сьогодні має всі шанси бути втіленим, що може підтвердити кожна профспілка, адже ми всі без винятку беремо участь у переговірному процесі. Вся актуальна проблематика береться до розгляду та знаходить своє вирішення. Так, питання щодо підтримки працівників, які внаслідок законодавчих рішень втратили право дострокового виходу на пенсію, вже відображено в матеріалах колдоговору. Три місяці тому ми прописали чіткий механізм підтримки таких працівників шляхом відрахування матеріальної допомоги на особовий пенсійний рахунок працівника в недержавний пенсійний фонд.


Очевидно, що конструктивна розмова дає кращі результати. Безумовно, це складно й потребує великого ресурсу часу та кваліфікації, адже провести підрахунки в масштабах такого великого підприємства, як Укрзалізниця, та врахувати потреби всіх працівників без винятку дуже непросто. Все ж ми дотримуємось позиції, що будь-які деструктивні спроби блокування перевізного процесу є неприйнятними. Вважаємо, що навіть локальне перешкоджання може спричинити негативний вплив на діяльність Товариства. У результаті це завдає матеріальної шкоди державі та трудовому колективу компанії та підриває репутацію залізничної галузі.