ПРО КАРТКУ Партнери Новини Контакти
6 липня 2012  всі новини

Розпочато реалізацію дисконтної програми профспілки

Це нова соціальна ініціатива профспілки. Вона реалізується відповідно до постанови президії Ради профспілки від 27 березня 2012 року з метою мотивації  членства у профспілці,  створення умов для економії грошових витрат спілчан, зокрема, за рахунок системних знижок у торговельних мережах, інших закладах, що реалізують товари та послуги населенню. Програма унікальна, має виключно соціальний статус і є власністю профспілки.


Одним із кроків впровадження проекту стала зустріч першого заступника Голови профспілки Михайла Сінчака з головами первинок Київського вузла і підпорядкованих Раді профспілки. Під час заходу 5 липня 2012 року було оголошено про старт дисконтної програми.


[singlepic id=19 w=320 h=240 float=center]


Це – новий етап у роботі, адже відбувся перехід від підготовчої стадії – переговорів і укладання договорів, напрацювання бази партнерів – до розповсюдження дисконтних карток серед спілчан і, власне, їх використання.


У числі причин, які спонукали профспілку взятися за нову і незвичну справу, насамперед, турбота про спілчан, адже картка дозволяє економити на покупках товарів, послуг тощо. Програма підкреслить і переваги членства у галузевій профспілці, бо далеко не кожна громадська організація здатна реалізувати такий масштабний проект. А наша профспілка вже має досвід впровадження соціальних ініціатив, які забезпечують її членам додаткові гарантії, не передбачені законодавством, галузевими та колективними договорами, і цей напрям роботи постійно розвивається.


Результати, яких вдалося досягти, – конкретні та відчутні, і їх під час презентації проекту продемонстровано наочно за допомогою даної WEB-сторінки, на якій розміщено всю інформацію про програму та її партнерів: від зовнішнього вигляду і технічних особливостей дисконтної картки до відомостей про заклади, які надаватимуть спілчанам знижки на товари і послуги.


Реалізацію проекту розпочато з Києва, тож укладалися угоди саме зі столичними закладами й організаціями. Наразі їх 18, але перелік постійно поповнюється. При укладанні договорів увага зверталась, у першу чергу, на два фактори: побажання спілчан і різноманіття послуг. Аби дізнатися думку членів профспілки, проводиться опитування, в тому числі на сайті профспілки, анкетування тощо...


Над залученням партнерів працює спеціально створена робоча група, у склад якої увійшли консультанти проекту, профпрацівники та активісти первинок структурних підрозділів.


У результаті маємо партнерів у різних сферах. Серед них – аптечна мережа, інтернет-гіпермаркет, мережа магазинів з розповсюдження матеріалів для оздоблення стін і підлоги (фарби, шпалери, покриття), таксі, мовні курси, магазини тканин і цифрової техніки, прокат дитячих іграшок, парк розваг, юридична і страхова компанії, цифрова типографія, заклади харчування тощо. До кінця липня планується збільшити кількість партнерів до тридцяти, однак  робота продовжуватиметься і надалі.


Разом з тим, почнеться реалізація дисконтної програми у регіонах. Вже в липні буде проведено семінар для профактивістів вузлів Південної магістралі, які виявили бажання працювати над впровадженням цього проекту. Згодом ця робота охопить усі залізниці.


Проект розрахований на перспективу. У майбутньому можливість використання знижок отримають усі члени профспілки. Кількість партнерів постійно зростатиме, зазнає змін і сама картка – з розвитком програми планується її персоналізувати, об’єднавши з профспілковим квитком.


Звісно, під час становлення програми можливі деякі непорозуміння, але постійний зворотний зв’язок забезпечить оперативне вирішення проблемних питань. До того ж, до кожної дисконтної картки, що будуть отримувати члени профспілки, додається буклет, в якому описано особливості її використання, зазначено, де і як можна скористатися знижкою, перераховано низку партнерів. Також у буклеті міститься анкета, заповнивши яку, спілчани допоможуть визначити наступні кроки в реалізації програми.


Учасники презентаційного заходу стали першими власниками дисконтних карток, і вже є схвальні відгуки: дехто отримав 8-відсоткову знижку на лікарські препарати у філіалі аптечної мережі «Дорадофарм» (аптека, до речі, знаходиться навпроти дорожньої лікарні № 2 столичної магістралі, що для киян-залізничників дуже зручно!).


«Ми запрошуємо долучитись до проекту кожну первинну профорганізацію, – зазначив перший заступник Голови профспілки М.СІНЧАК. – Профлідери повинні усвідомити усі переваги цієї програми і для спілчан, і для профспілки. Адже лише спільними зусиллями, за підтримки всіх профпрацівників та активістів ми зможемо успішно реалізувати все, що задумали».


Втіленню в життя нової соціальної ініціативи профспілки допоможе активна інформаційна робота. А вручення спілчанам дисконтних карток може стати пам’ятної подією – відбуватися під час профспілкових зборів, урочистих заходів тощо. Найближчим, до речі, є відзначення Дня профспілки, що святкуватиметься у першу неділю серпня…


ДО ТЕМИ


Борис Ямпольский, инженер по охране труда, председатель профорганизации аппарата управления ПАО «Мостобуд»:




Приятно осознавать, что наш профсоюз идет в ногу со временем, внедряя не только полезные для людей социальные программы, но и, так сказать, с современной «начинкой»: сегодня нам вручили дисконтные карточки, которые в перспективе могут даже «объединиться» с профсоюзным билетом. На первом этапе проект внедряется в Киеве. Конечно, хотелось бы, чтобы члены нашего профсоюза быстрее ощутили преимущества, которые предоставляет дисконтная программа. На мой взгляд, первыми ее оценит наша молодежь…



 Надія Врублевська, голова профорганізації Українського центру обслуговування пасажирів: 




Нова соціальна ініціатива, безперечно, цікава, більш того – дисконтна програма, що наразі впроваджується, є унікальною, тобто жодна профспілка в Україні поки що не спромоглася реалізувати такий масштабний проект. Але, як акцентувалося під час презентації, в ефективному втіленні його в життя багато чого залежатиме від нашої активної спільної діяльності. Потрібна, перш за все, широка інформаційно-роз’яснювальна робота в первинках. Тож будемо доносити до спілчан всю корисну інформацію щодо реалізації дисконтної програми нашої профспілки.



Відділ інформації Ради профспілки


[imagebrowser id=6]


  Дисконтна програма: Партнери © 2019 Sergey Ruban Профспілка залізничників і транспортних будівельників України :  контакти