День бухгалтера щорічно відзначається 16 липня. Вибір дати невипадковий. Саме в цей день 1999 року був ухвалений довгоочікуваний Закон, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні». З 2004 року за Указом Президента України цей день святкується офіційно.


Важко уявити собі галузь національної економіки, де б не використовувалась професія бухгалтера, яка є однією з найпоширеніших і значущих у нашій державі. Праця сучасного бухгалтера неможлива без високого професіоналізму, досвіду, знання законодавчої бази, уміння знаходити вихід із складних ситуацій при неухильному дотриманні букви закону. 


Слова привітання

Голови профспілки Олексія СЕМЕРУНЯ:


«Вітаю усіх фінансових працівників залізниці та профспілки  з професійним святом! Ваша сумлінність, злагодженість і вірність професії – запорука ефективної роботи різних структурних ланок. Розуміємо, що напружена робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії завжди потребує чимало сил і часу, особливо наприкінці місяця, кварталу, року. І саме зараз якраз прекрасна можливість висловити вам свою вдячність за щоденну копітку працю, терпіння, відповідальне ставлення і високий професіоналізм.


Мирного неба усім, міцного здоров’я, добробуту, невичерпних сил та наснаги».