У Всесвітній день дій за гідну працю, 7 жовтня, у Києві відбулась всеукраїнська масова попереджувальна акція протесту профспілок України на захист трудових прав працівників, в якій солідарно взяла участь і Профспілка залізничників і транспортних будівельників України.

 

Багатотисячною ходою мітингувальники вирушили від парку імені Тараса Шевченка до урядового кварталу, де біля Кабінету Міністрів озвучили профспілкові вимоги до влади. 

 

У переговорній групі від профспілок на зустрічі із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем брав участь перший заступник Голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Олександр Мушенок. Представниками владної сторони виступили Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Олексій Любченко, Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

 

Також делеговані представники від профспілок на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим зустрілися у Парламенті з Першим заступником Голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком та Головою Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою. До складу переговорної групи від профспілок увійшов Голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк.