Цьому передувало звернення Голови профспілки В.Бубняка до в.о. Голови правління АТ «Укрзалізниця» І.Юрика з пропозицією відтермінувати розгляд зазначеного питання як такого, що вимагає попередніх всебічних консультацій із представниками профспілки – головами профорганізацій вагонних депо. Натомість відповідно до Постанови Кабміну від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» можливості для проведення засідань професійних секцій наразі обмежені.

 

Така ж ситуація склалася і в локомотивному господарстві. Із відповідною пропозицією про перенесення розгляду цього питання виступив на засіданні правління АТ «Укрзалізниця», що відбулося 4 червня п. р., лідер профспілки, попередньо спрямувавши офіційного листа на керівника Товариства. 

 

Крім того, на цьому ж засіданні планувалося розглянути питання «Про структурні перетворення філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця», однак, взявши до уваги також пропозицію про перенесення термінів, викладену у листі голови об’єднаної профорганізації філії О.Сагайдака, його було знято з розгляду. 

 

Нагадаємо, що проведення реформування та структурні перетворення в АТ «Укрзалізниця», пов’язані з розмежуванням інфраструктури залізничного транспорту й сфери експлуатації, відбувається відповідно до ухваленої Стратегії АТ «Укрзалізниця» на 2019–2023, погодженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.06.2019 № 591-р. 

 

У зв’язку з впровадженням таких структурних змін головним завданням для профспілки залишається мінімізувати їх негативні наслідки соціально-економічного характеру.