Міжнародний рівень

Голова профспілки О. Семерунь активно залучає до співпраці впливові міжнародні членські організації. Наразі з Міжнародною федерацією транспортників, яка об’єднує близько 670 профспілок зі 140 країн світу, вже обговорили перспективу побудови гуманітарного коридора для направлення в Україну гуманітарної допомоги і засобів захисту для залізничників, котрі перебувають в лавах тероборони.

Найпершими відгукнулися колеги з Румунії. Нещодавно профспілка вже отримала дві партії гуманітарної допомоги для вимушено переміщених залізничників та членів їхніх сімей. Їх розподілили по різних регіонах.

Також наші європейські колеги продовжують надавати допомогу сім’ям українських залізничників, які вимушені були шукати прихистку від російської агресії в країнах ЄС.

Профспілка вдячна Міжнародній та Європейській федераціям транспортників, профспілкам зі Швеції − «Union to union» і «SEKO», польській профспілці «Солідарність» за підтримку у боротьбі України проти російських загарбників. Триває тісна співпраця з колегами з Литви, Норвегії та інших країн. 

В Україні 

Разом з адміністрацією наші дорожні, територіальні, об’єднані та первинні профорганізації беруть активну участь у:

•  евакуації людей,

•  забезпеченні необхідним бомбосховищ для залізничників,

•  додатково облаштовують місця для відпочинку поїзних бригад, забезпечують їх харчування, 

• здійснюють тимчасове розселення людей, готують додаткові ліжко-місця,

•  надають автомобільну техніку, насамперед, вантажні автомобілі, а також паливно-мастильні матеріали 

• та ще багато чого необхідного в таких надзвичайно складних умовах. 

Крім того, у вільний від роботи час долучаються до допомоги волонтерським організаціям. Надають власні речі та харчі для потреб армії, здійснюють перерахунок особистих коштів.

“Молодіжка”

Одні молоді профактивісти стали до лав захисників нашої держави, а інші налагоджують міжнародні зв’язки і залучають донорів для задоволення термінових потреб. 

На зібрані 350 тис. грн придбали п’ять  бронежилетів, три тепловізори, дрон, прилад нічного бачення, термобілизну, устілки, шнурки. 

Зараз триває збір коштів, щоб викупити замовлені 40 дощовиків. 

Члени молодіжної ради допомагають в організації перевезення гуманітарної допомоги, побудові логістики для її отримання, залучають волонтерів для допомоги Укрзалізниці, записують відеозвернення та дають інтерв’ю  міжнародним організаціям.

Нехай добрих справ на шляху до Перемоги буде більше! І саме в єдності – наша сила!

Джерело: “Букса. Помічник залізничника”