Таке рішення прийнято з метою підвищення соціального захисту членів профспілки

Ця ініціатива профспілки покликана посилити соціальний захист кожного спілчанина. Щоб втілити у життя цю ідею, керівництво, фахівці Ради профспілки і голови дорпрофсожів ретельно вивчили ринок страхових послуг. І 12 листопада п. р. президія Ради профспілки ухвалила рішення про  проведення за рахунок профспілки з листопада–грудня 2009 року страхування членів профспілки залізничників і транспортних будівельників України  від нещасних випадків на виробництві. Голові профспілки В.Ткачову доручено укласти відповідний договір зі страховою компанією.
Затверджено основні правила й умови, які повинні ввійти до договору страхування від нещасних випадків. Зокрема, одноразова страхова виплата внаслідок нещасного випадку може становити від 500 грн. до 12 тис. грн. залежно від ступеня його важкості.
При оформленні страхового випадку ніяких бюрократичних перешкод не буде. Члену профспілки, який отримав травму, пов’язану з виробництвом і оформлену актом форми Н-1, необхідно звернутися до голови профкому структурного підрозділу або до територіального (дорожнього) комітету профспілки. У профкомі допоможуть заповнити необхідний бланк заяв, а також, за необхідності, нададуть потрібну інформацію.
На кінець грудня застраховано вже понад 200 тис. залізничників – членів галузевої профспілки.

Відділ інформації Ради профспілки