За інформацією в.о. Голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика виконання зобов’язання Товариства щодо підвищення годинних тарифних ставок та посадових окладів ускладнюється розпорядженням Кабміну від 21 квітня 2021 року № 349-р щодо необхідності сплати до 30 червня п. р. 30% чистого прибутку за 2019 рік у вигляді дивідендів до держбюджету.

 

Голова профспілки Вадим Бубняк під час засідання наголосив, що зобов’язання, визначені Спільним рішенням про співпрацю та взаєморозуміння між АТ «Укрзалізниця» та профспілкою від 30 березня 2021 року, щодо всебічної підтримки перед відповідними державними органами стосовно особливо гострих фінансово затратних питань – уніфікації тарифів на перевезення вантажів і порожніх вагонів, звільнення від сплати податку на землю залізничного транспорту, акцизного податку на дизельне пальне, сплати дивідендів у держбюджет за результатами 2018–2020 років – профспілка виконує. І вже є результати: завдяки спільним зусиллям, зокрема, було вирішено питання поетапної індексації пасажирських перевезень, також завдяки підтримці профспілки в держбюджеті вперше передбачено виділення коштів на придбання 100 пасажирських вагонів, дизель-потягів тощо. І в продовження цієї роботи профспілкою ініційовано зустріч з новим міністром інфраструктури Олександр Кубраковим. 

 

Іван Юрик подякував Профспілці залізничників і транспортних будівельників України за підтримку Товариства перед державними органами влади і зауважив, що Укрзалізниця потребує наповнення ресурсами, про що неодноразово наголошувалось Президенту України та Уряду. 

 

За результатами засідання президія Ради профспілки запропонувала правлінню АТ «Укрзалізниця» ухвалити рішення про підвищення тарифних ставок та посадових окладів працівникам Товариства до 25 червня п. р. 

 

На підтримку Товариства Голова ФПТУ і профспілки Вадим Бубняк сьогодні направив листа Прем’єр-міністру Денису Шмигалю  з вимогою ініціювати перегляд строків виплати дивідендів до державного бюджету.