В Україні з 1 жовтня 2022-го розмір мінімальної заробітної плати зріс на 200 гривень і тепер становить 6700 грн в місячному розмірі та 40,46 – в погодинному.  Таке підвищення передбачено ст. 8 Закону України «Про державний бюджет України на 2022 рік».


Як повідомлялося раніше, у зв’язку зі змінами в законодавстві України АТ «Укрзалізниця» ухвалено рішення зберігати середній заробіток, але не більше розміру двох мінімальних заробітних плат, встановлених в Україні на дату розрахунку, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятим на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, контракту добровольця Сил територіальної оборони ЗСУ, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення.

 

Відтак для деяких працівників розмір виплати з 1 жовтня зросте.


ДОДАТКОВО ІНФОРМУЄМО

Прожитковий мінімум на одну особу працездатного віку залишається у розмірі 2600 грн., але з 1 грудня цього року зміниться і становитиме 2684 грн.