«Міжнародні партнери – це голос правди за кордоном», такі влучні слова пролунали  від дружньої нам Профспілка робітників морського транспорту України – ПРМТУ  під час організованої ними зустрічі солідарності.

Тоді ж, 18–20 січня, відбулося засідання Наглядової ради Фонду солідарності (UNION SOLIDARITY FUND), де обговорено реалізацію вже наданої допомоги та заслухано пропозиції щодо майбутніх проєктів на 2023 рік.

У заході взяли участь міжнародні партнери з Міжнародної (ITF ­– International Transport Workers’ Federation) та Європейської (ETF – European Transport Workers’ Federation) федерацій транспортників, Великобританії, Франції, Швеції, Польщі та Туреччини. Від України – членські організації МФТ: Профспілка робітників морського транспорту України, Профспілка залізничників і транспортних будівельників України та Вільна профспілка машиністів України.

До слова, для підтримки українських членських організацій, які об’єднують працівників критично важливої транспортної інфраструктури (моряків, портовиків та залізничників),  Міжнародна та Європейська федерації транспортників у 2022-му спільно заснували Фонд солідарності.

Раніше ми публікували серію матеріалів, присвячених цій благодійній допомозі, яка торік на початку осені надійшла від Фонду. Нагадаємо, що завдяки виділеним коштам профспілка придбала продуктові набори. Гуманітарний вантаж вагою майже 50 т було доставлено і розподілено між спілчанами, які працюють в Харкові, на Чернігівщині, Дніпропетровщині та в Херсоні.

Щодо наступного етапу гуманітарної допомоги, яку профспілка очікує вже найближчим часом, – детальніше розповімо згодом, тому  стежте за оновленнями на інформджерелах профспілки.

Під час виступу перед іноземними та українськими колегами Голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Олексій Семерунь, насамперед, щиро подякував членам профспілок транспортників з усього світу, які долучилися і підтримують українських залізничників, а також нашим міжнародним партнерам, які виступили єдиним гуманітарним фронтом і продовжують допомагати Україні. Щодо майбутніх перспектив лідер профспілки звернувся до представників міжнародної профспілкової спільноти:

 «Ми сьогодні не тільки звітуємо, ми будуємо плани. І в їх реалізації потрібна ваша підтримка. Наш пріоритет – оздоровлення і реабілітація дітей залізничників. Особлива увага – дітям загиблих та поранених залізничників, а також внутрішньо переміщених працівників».

Тож профспілка не полишає ідеї впровадження ініціативи, з якою ми виступили ще в минулому році, і робить усе можливе, щоб конкретними справами йти до конкретних цілей.

Разом до Перемоги! В єдності – сила!

З виступами учасників можна ознайомитися на офіційному сайті ПРМТУ https://mtwtu.org.ua/…/itf-ta-etf-proveli-zasidanna

Сайт Фонду солідарності для збору донатів на підтримку українських членських організацій https://ukrainesolidarityfund.itfglobal.org