Постановою президії Ради профспілки від 4 березня 2022 р.  ухвалено рішення, що, починаючи з 1 березня 2022 року, усі кошти, отримані від роботодавців як відрахування первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах, передбачених колективними договорами, − акумулювати та витрачати виключно на:

 

1️. Придбання та направлення підрозділам Збройних Сил України, силам територіальної оборони міст та територіальних громад товарів першої необхідності: медикаментів та перев’язувальних матеріалів, препаратів крові, медичного обладнання і засобів для догляду за пораненими та хворими, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, наметів, спальних мішків, матраців, одноразового посуду, одягу, взуття тощо.

 

2. Придбання медикаментів та передання їх тим залізничникам, хто гостро цього потребує.

 

3️. Лікування потерпілих залізничників та членів їхніх сімей, непрацюючих пенсіонерів залізничного транспорту, які потерпіли внаслідок воєнних дій.

 

4️. Надання гуманітарної допомоги, придбання продуктів харчування, гігієнічних засобів, одягу, організацію тимчасового притулку залізничникам та членам їхніх сімей, які залишили свої оселі у зв’язку із евакуацією.

 

5️. На інші цілі, необхідні для захисту держави та працівників.