Натхнені прикладом, приєднались до команди і мешканці «Трембіти», зокрема Юрій Коротич, Володимир Кислюк, Ігор Олійник, а також родина Луб’янових. Ця сім’я очікувала на поповнення, тож днями Я.Афтанас допоміг їм з переїздом у нове місце, з кращими умовами для немовляти.

 

Тож не дивно, що на адресу профспілки надходять слова подяки від тих, хто знайшов тут прихисток і підтримку. Наприклад, таке повідомлення ми отримали від Наталії з Одеси:

 

«Я працюю у службі колії Одеської залізниці. Через жахливі події в країні та неспокійну ситуацію у своєму місті вимушена була з дітьми тимчасово переїхати. Так опинилась в Закарпатській області, в таборі «Трембіта». Хочу від свого імені і від імені мешканців табору висловити велику щиру подяку Ярославу Дмитровичу Афтанасу та працівникам «Трембіти» Галині та Світлані Федорівні за теплий прийом і турботу про кожного, за допомогу – своєчасну та таку необхідну. За ці місяці для нас всіх «Трембіта» стала другою домівкою, а ми перетворились на одну велику родину. Чудові умови проживання і неймовірна атмосфера, які для нас створили, допомагають мешканцям табору не втрачати віри в людей, в добрі справи та, звісно, в перемогу. Гадаю, що кожен з нас вдячний долі за те, що в такий тяжкий час звела саме з Ярославом Дмитровичем – доброю, чуйною та чудовою людиною. Хочемо побажати всім міцного здоров’я, миру, добра, злагоди в сім’ях і неймовірного щастя в кожному новому дні».