Розповідає Андрій ХИЖНІЙ:

 

«Люди приїжджають з окупованих територій без нічого, багато працівників на простої, заробітна плата падає. Тому ми шукаємо будь-яку допомогу для залізничників. Не чекаємо, поки нам щось запропонують, самі виходимо на організації, пояснюємо, що ось, є залізничники, вони працюють на перемогу, але у них є потреби. Потрібні, ковдри, матраци. Потрібні засоби гігієни. Потрібні продукти. І ми знаходимо цю допомогу, доставляємо, видаємо, звітуємо. Це і міжнародна допомога, яку отримали завдяки Голові профспілки Олексію Семеруню, і благодійні фонди, і співпраця з обласною адміністрацією.

 

Так, наприкінці червня керівник Запорізької дирекції залізничних перевезень Ігор Трибіс вже вдруге домовився з керівництвом області про гуманітарну допомогу. Команда Запорізького теркому профспілки оперативно організувала її розвезення і видачу працівникам регіону – членам профспілки. 

 

Але продукти – вершкове масло і цукор – нам виділили за попередніми, ще травневими потребами. І з’ясувалося, що їх може не вистачити на всіх, адже останнім часом до Запоріжжя прибуло багато залізничників з Донецька, Маріуполя, Луганська, Мелітополя, Пологів, Бердянська, Токмака та інших тимчасово окупованих територій. Профкоми і трудові колективи вчергове виявили солідарність та взаємопідтримку: ухвалили рішення поділити набори на всіх спілчан. Загалом цю допомогу отримали понад 4 тис. членів профспілки. 

 

Видавали запорізьким залізничникам ковдри, пледи, постільну білизну, які отримали через благодійні організації Запоріжжя. Зокрема, їх отримали учні Запорізького професійного ліцею залізничного транспорту, що мешкають у гуртожитку. У більшості з них родини залишились на окупованих територіях.

 

Нещодавно залучили до допомоги залізничникам – внутрішнім переселенцям благодійний фонд «Карітас Запоріжжя», який надав теркому продуктові та гігієнічні набори для 150 сімей. 11 липня їх вже почали видавати працівникам. А ми вже зібрали документи, щоб допомогу отримали ще 210 родин залізничників – ВПО». 

Дієвість і прозорість роботи теркому не лишається поза увагою партнерів. Останнім часом у справах спілчан А.Хижній так часто буває у фонді  «Карітас Запоріжжя», що йому видали волонтерське посвідчення. А він вже шукає нові шляхи організації допомоги залізничникам.