Наприкінці минулого місяця, з 22 по 27 травня, в Будапешті відбувся черговий VI Конгрес Європейської федерації транспортників (ETF), в якому взяли участь понад 500 делегатів із більш як 200 професійних спілок транспортників і 38 європейських країн.

 

Коротко про нашу участь у міжнародному профспілковому заході:

 

– Голову Федерації профспілок транспортників України, Голову Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Олексія Семеруня на Конгресі обрано до складу Виконавчого комітету Європейської федерації транспортників.

 

– У своєму виступі лідер ФПТУ і профспілки категорично наполягав і це була наша принципова позиція, яку підтримали делегати, переведення профспілок України в інший (без росії і білорусії) субрегіон ЄФТ. Тепер наша профспілка працюватиме разом з колегами із Польщі, Угорщини, Чехії. Ми вчергове довели, що остаточно обрали курс інтеграції в європейський профспілковий рух. 

 

– На Конгресі вчергове наголошено на необхідності міжнародним профспілковим партнерам продовжувати надавати підтримку транспортникам України. Відзначено вже проведену роботу МФТ і ЄФТ у цьому напрямі – у квітні створено надзвичайний Фонд підтримки транспортників України та їхніх профспілок, завдяки якому нещодавно надійшла перша гуманітарна допомога.


За результатами виборів одноголосну підтримку здобули лідери ЄФТ минулих років − президент Френк Морелс і генеральний секретар Лівія Спера. Їх переобрано на новий термін.


ДО ТЕМИ

На минулому тижні Головою профспілки ініційовано чергову зустріч із колегами з Міжнародної та Європейської федерацій транспортників щодо формування наступного конвою гуманітарної допомоги для залізничників.