Символічно, що в День праці Голова Професійної спілки залізничників і транспортних будівельників України Олексій Семерунь та директор Київського міського центру зайнятості Дмитро Новицький підписали Меморандум про партнерство та співпрацю.

Документом передбачено можливість для працівника пройти професійну підготовку, перепідготовку або підвищити свою кваліфікацію.

Дієвим способом у цьому разі є отримання ВАУЧЕРА.

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» право на підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

Державний центр зайнятості роз’яснив, хто та за яких умов може отримати ваучери на навчання.

Ваучер для навчання може бути виданий за певними професіями і спеціальностями для навчання в закладах освіти, які мають право здійснювати діяльність на рівнях вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Ознайомлюйтесь тут:

Перелік професій і спеціальностей

Перелік закладів освіти

Скористайтеся цією можливістю і подавайте заявку на сайті Державної служби зайнятості.

Якщо потрібна допомога в реєстрації або додаткова інформація – очікуємо ваші звернення в Онлайн-приймальню профспілки.

У зустрічі також взяли участь:

Голова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття Наталія Землянська.

Ректор Державного університету інфраструктури та технологій Надія Брайковська.

Від Укрзалізниці – директор філії «Центр професійного розвитку персоналу Євген Бараш та його заступниця Тамара Криворот.

Від Київського міського центру зайнятості – заступник директора Тетяна Михайленко.

Про зустріч – на офіційній сторінці Київського міського центру зайнятості.