Профспілка залізничників і транспортних будівельників України доставила 10 т благодійної допомоги від Global Ukraine Rail Task Force, WE AID, United Way та норвезької компанії з управління залізничною інфраструктурою Bane NOR за сприяння і підтримки Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia на деокуповані та прифронтові території.

Це стало можливим завдяки зусиллям Лиманської дорожньої профорганізації, представники якої об’єдналися, щоб допомогти працівникам та пенсіонерам-залізничникам Донецької залізниці. Силами дорпрофсожу запаковані гуманітарні набори за підтримки регіональної філії доставлені в Покровськ, в деокуповані міста та села – Лиман, Святогірськ, Торське та Ямпіль, а також працівникам з Бахмута, Попасної та Авдіївки, які стали вимушеними переселенцями. І процес доставки в цей регіон ще триває. Ми усі розуміємо, що гуманітарний вантаж туди довезти найважче.

Наразі допомогу вже отримали працівники та члени їхніх сімей, ветерани праці із таких виробничих підрозділів Лимана та Покровська, як: інформаційно-обчислювальний центр, дистанція сигналізації та зв’язку, локомотивного, вагонного та моторвагонного депо, апарату філії, станції, колійно-машинної станції, дистанцій колії та електропостачання, дирекції БМЕС, воєнізованої охорони, а також інші.

Крім того, продуктові набори роздано залізничникам Донеччини, задіяним у відновлювальних роботах на деокупованих та прифронтових територіях.

Приємним доповненням до вмісту гуманітарних пакунків став номер лиманського часопису «Зоря», який у воєнний час продовжує писати про людей цієї громади. Видання газети стало можливим завдяки Національній спілці журналістів України, яка залучила міжнародних партнерів, а також Лиманській міській раді. Тож, згуртувавшись, часопис знову побачив світ і мешканці Лимана отримали його номер відразу після деокупації міста.

Про благодійну допомогу профспілки залізничникам Донеччини – від головного редактора ТОВ «Редакція газети «Зоря» м. Лиман Олександра Пасічника читайте тут

Рушаймо далі… У наступних публікаціях – гуманітарний вантаж вирушив спілчанам у Миколаїв та Херсон.

Об’єднані спільною метою – рухаємось до Перемоги!