Російську та білоруську залізниці та їхні дочірні компанії виключено з Міжнародного союзу залізниць (UIC). Про це йдеться в офіційному листі Союзу, повідомляє Укрзалізниця.

 

Укрзалізниця наполягає, щоб залізниці ворожих країн було виключено з усіх міжнародних організацій та припинено з ними перевезення вантажів та пасажирів. Цю ініціативу вже підтримав Альянс нових учасників пасажирських перевезень у Брюсселі ALLRAIL. Альянс припиняє будь-які відносини з ржд та зробить усе можливе, щоб виключити російську залізницю з усіх міжнародних організацій. Він бойкотуватиме будь-які зустрічі ЄС із залізничними асоціаціями, поки вони не виключать росіян.


Укрзалізниця закликає негайно припинити будь-яку іншу співпрацю з ржд та білоруською залізницею: обслуговування та постачання поїздів, вагонів, деталей для залізничної техніки, інфраструктури тощо.

 

Окрім того, УЗ закликає виробників залізничного рухомого складу зупинити свої заводи на території росії та білорусі. Російська та білоруська залізниці – це спільники терористів, адже везуть до України вбивць та військову техніку.

 

Водночас Укрзалізниця дякує всім залізницям, які підтримали Україну та запропонували тимчасовим переселенцям з нашої держави безкоштовний проїзд у своїх поїздах.

 

Нагадаємо, що 26 лютого українські війська підірвали залізничні вузли, що зв’язували українську залізницю з російськими залізницями.