Вчора, 31 березня, Профспілка залізничників і транспортних будівельників України отримала чергову партію гуманітарної допомоги від Профспілкової організації залізничників Румунії.

Вкотре наші міжнародні профспілкові партнери допомогли залізничникам і відреагували на запит профспілки щодо необхідності постачання питної мінеральної води і дерев’яних ліжок.

 

Як ми раніше повідомляли, перша партія гуманітарної допомоги включала сотні матраців, подушок, постільної білизни, якими було забезпечено додаткові ліжко-місця для вимушених переселенців у західних регіонах. Продукти тривалого зберігання – чотири тони м’ясних консервів вирушили залізницею у східні та південні регіони нашої країни, де голови Лиманської дорожньої профорганізації Леонід Бессарабов і дорожньої профорганізації Південної залізниці В’ячеслав Залозних розподілили їх залізничникам в гарячих точках нашої країни.


Наразі силами голів первинних профорганізацій західного регіону розвантажено три вагони чергової гуманітарної допомоги, яку за дорученням лідера профспілки Олексія Семеруня голова дорожньої профорганізації регіональної філії «Львівська залізниця» Ярослав Афтанас відповідно до потреб залізничників направить до різних регіонів.

 

Отримані чотири сотні ліжок залишаться на Закарпатті, яке наразі гостро потребує додаткових місць для поселення залізничників, котрі шукають тимчасового прихистку. 20 тис. пляшок питної води будуть розподілені і відправлені залізницею за потребою.

 

Ми вкотре  висловлюємо глибоку вдячність дружньому народу Румунії та особисто Голові Національної федерації профспілок залізничників MCV, заступнику Голови національного профспілкового блоку (BNS) Грігоре Маре за солідарність і надійне плече підтримки.

 

Олексій СЕМЕРУНЬ щиро подякував колегам міжнародної партнерської організації і звернувся до спілчан: «Наша робота в цьому напрямі триватиме. Допоки працівники потребуватимуть допомоги, ми відшуковуватимемо можливості формувати гуманітарні вантажі і направляти туди, де їх найбільше потребують».