Електроенергія і наскільки вона важлива для нормальних умов життя – знаємо усі. І коли ворог систематично обстрілює енергооб’єкти, –   «озброюємося» у відповідь. Такі реалії життя в Україні.

Оперативне відновлення пошкоджених електростанцій, альтернативні джерела живлення, система розподіленої генерації – масштабна відповідь на державному рівні. А от мобільні системи живлення змінного струму – це якраз про допомогу локально, через запровадження концепції децентралізованих та гнучких енергоостровів.

Ukraine2Power – організація, яка привезла з Німеччини в Україну спеціальні модульні системи BetterGen для підтримки об’єктів критичної інфраструктури.

«За принципом конструктора, – роз’яснює очільник організації Віктор Колесник, кілька батарей, кожна з яких потужністю 3 кВт….4.6 кВт/годину, кріпляться до модульного та мобільного акумулятора. Далі – переміщуйте, під’єднуйте і працюйте. Сервісне обслуговування ми забезпечимо. Наша мета – якнайшвидше забезпечити децентралізоване електропостачання в різних точках критичної цивільної інфраструктури».

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України подбала, щоб ці системи працювали для підтримки безперебійної роботи залізниці та допомагали поліпшити умови праці залізничникам.

А тепер про результат їх експлуатації. Перші три успішно пройшли тестування у філії «Центр з будівництва та ремонту колії» АТ «Укрзалізниця». І вже є запит ще на 12 таких систем з додатковими сонячними панелями. «Ми використовуємо їх в складних умовах як додаткове живлення постійного струму під час виконання технологічних завдань та в місцях, де немає можливості під’єднатися до загальної електромережі. Також вони зручні для забезпечення побутових умов працівникам, які здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи», – прокоментував особливості експлуатації систем голова об’єднаної профорганізації філії Віктор Муза.

Голова профспілки Олексій Семерунь зазначив: «Наразі вже укладено відповідні договори і ще три модульні системи буде направлено в реанімаційні відділення однієї з відомчих лікарень. Це про найближчі перспективи, але насправді плани досить амбітні. Наша співпраця з Ukraine2Power дуже важлива, дякуємо партнерам за допомогу. Разом – до Перемоги!».

Тож потужно – не те слово! Далі буде ще…