Катерина Ізмайлова, заступник голови Молодіжної ради профспілки:

 

«Завдяки співпраці з благодійним фондом «Розвиток міста» ми подружилися з Фундацією Дім Рональда МакДональда в Україні. В результаті нам вдалось відправити для залізничників, які виїхали з тимчасово окупованих територій, близько тисячі продуктових наборів. А залізничникам Миколаїва відправили 1,5 тонни питної води. Співпраця триває, і чергова партія допомоги надійде до отримувачів найближчим часом».

 

Катерина Хижня, голова молодіжної ради Запорізької територіальної профорганізації:

 

«З перших дні вторгнення ми згуртувалися і почали допомагати там, де бачили потребу. Організували збір теплого одягу, плащів, взуття, карематів для ТРО Запоріжжя та Полог, допомагали організовувати блокпости, плели маскувальні сітки, шукали посуд, продукти. Потім долучилися до організації евакуації залізничників і членів їхніх родин: координували їх на вокзалі, інформували. Постійно допомагаємо Запорізькому теркому із сортуванням, перевезенням і перевантаженням гуманітарної допомоги. Це і та, яку теркому вдавалось передати залізничникам на окуповані та прифронтові території, і та, яку передавали нам міжнародні партнери, колеги-залізничники та благодійні організації Запоріжжя.

 

Завдяки активній діяльності заступниці голови Молодіжної ради профспілки Катерини Ізмайлової та її співпраці з міжнародними організаціями, ми передали нашим колегам, які вступили до лав ЗСУ, аптечки, препарати для очищення води, портативні зарядні пристрої, рації, тактичну амуніцію. Також для студентів Запорізького професійного ліцею залізничного транспорту нещодавно передали пледи та ковдри, а для залізничників, які переїхали до Запоріжжя з окупованих територій, до пледів додали ще й памперси, дитяче харчування, постіль та рушники, гігієнічні набори, продукти харчування.

 

Зараз більше допомагаємо теркому опікуватися залізничниками, які виїхали з непідконтрольних територій до нашого міста. Долучаємось до пошуку, збору, фасування і перевезення гуманітарної допомоги.

 

У кожного свій фронт, всі ми робимо одну справу – наближаємо НАШУ Перемогу!»

 

Вікторія Ластова, голова молодіжної ради станції Бахмач:

 

«З перших днів вторгнення, коли не було роботи, хотілось діяти, бути корисною. Плела маскувальні сітки для наших захисників. Збирала і досі збираю у знайомих і родичів одяг, продукти, які особисто передаю біженцям та волонтерам. 

 

У ті дні з постів друзів і знайомих в соцмережах побачила, що є нагальна проблема: люди не можуть купити ліки, дитяче харчування, памперси. Їх просто не було в місті. Захотілось допомогти, але як? Свою поміч запропонував брат. Ми збирали списки потреб, брат закуповував необхідне в Києві і привозив сам або передавав з перевізниками. Ніколи не брали грошей наперед, використовували мою кредитну карту. Люди повертали кошти вже коли отримували замовлене. Звісно, все відповідно до чеків. При зустрічі всі дякували, казали, що робимо добру і необхідну справу, адже для більшості це було єдиною можливістю купити ліки, які рятували їхніх рідних».

 

Олександр Колісник, голова молодіжної ради Коростенської територіальної профорганізації:

 

«Наш земляк і колега служить в ЗСУ, і ми зібрали кошти йому на амуніцію – плитоноску, активні навушники і павербанк. Для цього організували до Дня профспілки благодійний волейбольний турнір серед команд вузла, в якому взяли участь чотири команди залізничників. У запеклій боротьбі перемогли локомотивники, а нам вдалося зібрати понад сім тисяч гривень і отримати безліч позитивних емоцій. Збір завершили завдяки вагомому внеску Коростенському теркому профспілки, який допоміг і з організацією заходу».