В одному із залізничних гуртожитків Кривого Рогу проживають разом із сім’ями 49 працівників, а також пенсіонерів-залізничників, які стали вимушеними переселенцями з Волновахи, Слов’янська, Попасної, Лимана та Херсонської області. В їх рідних містах повністю або частково зруйновано житло і ворог продовжує обстрілювати території.

Для них облаштовано кімнати на 3-му, 4-му та частково на 5-му поверхах. У другій частині 5-го поверху тривають ремонтні роботи, щоб прийняти нових переселенців.

Спільними зусиллями адміністрації філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд», з допомогою Криворізької територіальної профорганізації та об’єднаної профорганізації філії БМЕС, а також первинок Криворізького регіону вдалося покращити побутові умови для проживання. У душові кімнати закуплено водонагрівачі (бойлери), пральні машини, на кухні – побутову техніку та посуд. Але з часом виникли додаткові потреби.

Голова профспілки Олексій Семерунь особисто приїхав відвідати залізничників і поспілкуватися з ними. На звернення голови первинної профорганізації Криворізького територіального управління Галини Кошельської щодо необхідності у придбанні побутової техніки в гуртожиток Радою профспілки виділено необхідні кошти. Тож наразі мешканці гуртожитка можуть користуватися новенькими двома холодильниками, газовою плитою, електричною піччю та пральною машиною.

Олександр Клименко, який проживає в гуртожитку, від імені усіх мешканців подякував за підтримку:

«Вже майже рік минув як ми разом зі своїми сім’ями покинули рідні міста, які нещадно обстрілює ворог. З однією валізою, в якій помістилися документи, якась частина речей, взявши своїх домашніх тварин, поїхали у безпечніші міста України. Деякі з нас обрали спочатку Бахмут, а у квітні минулого року вирушили у Кривий Ріг. З перших днів нас підтримували адміністрація, профспілка і колеги-залізничники з виробничого структурного підрозділу Дніпровської дирекції філії БМЕС (Криворізький регіон). Дякуємо за турботу завідувачці гуртожитку, яка гостинно прийняла нас.

Від початку поселення в гуртожиток за підтримки Криворізького теркому первинними профорганізаціями було закуплено теплі ковдри, посуд для приготування їжі, електрочайники, нову пральну машину і два холодильники (на кожному поверсі дві кухні, – ред.). Звичайні люди приносили продукти, тарілки, ложки, виделки. Проте з часом старенькі плити, холодильники та пральні машини вийшли з ладу, а нових на всіх не вистачало, тому ми вирішили звернутися до Голови профспілки по допомогу. Дякуємо вам, що допомогли».

Тож об’єднані спільною метою – рухаємось до Перемоги!