Команда Запорізького теркому продовжує підтримувати спілчан на гуманітарному фронті. Завдяки постійній співпраці з міжнародними та всеукраїнськими організаціями лише за кілька минулих тижнів було направлено чергову партію продуктових та гігієнічних наборів вимушеним переселенцям, а також працівникам, які потребують допомоги (сім’ї мобілізованих, багатодітні та інші).

 

Територіальною профорганізацією проведено таку роботу:

 

• БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» долучилася до підтримки членів профспілки, які набули статусу внутрішньо переміщених осіб, і забезпечили їх вісімнадцятикілограмовими продуктовими наборами. Відтак близько 300 сім’ям залізничників надано рис, макарони, масло соняшникове та м’ясні консерви.

 

• На звернення теркому Червоний Хрест України в межах своєї гуманітарної місії надав допомогу ще 500 сім’ям залізничників – членам профспілки. Працівники отримали шістнадцятикілограмові продуктові набори та необхідні гігієнічні засоби.

 

• Залізничникам, які разом із сім’ями евакуюються з окупованих територій, продовжує надаватися гуманітарна допомога. Вона сформована з гуманітарних вантажів, які ще на початку повномасштабного вторгнення прибули в Україну в рамках домовленостей Голови профспілки Олексія СЕМЕРУНЯ з Європейською федерацією транспортників та румунськими колегами – Національною федерацією профспілок залізничників Румунії MCV. Крім того, ці гуманітарні пакунки поповнюються продуктами тривалого зберігання, засобами гігієни, ліками – допомогою від колег з Тернополя.

 

• Залізничникам із Чаплиного, які постраждали внаслідок ракетного обстрілу рашистів 24 серпня, територіальною профорганізацією направлено 32 продуктові набори, виділені із загальної допомоги спілчанам-залізничникам від всеукраїнської громадської організації Червоного Хреста України.

 

•Спілчанам-залізничникам, мобілізованим до лав Збройних Сил України та сил територіальної оборони, направлено медикаменти та лікарські засоби, отримані від Європейської федерації транспортників в рамках гуманітарної допомоги профспілці.

 

«Робота на гуманітарному фронті профспілки в Запоріжжі триває. Налагоджуємо співпрацю з різними благодійними організаціями. Забезпечуємо логістику та координацію дій з відповідними первинками. Продовжуємо збирати та опрацьовувати заявки наших спілчан. Далі формуємо та видаємо гуманітарні набори відповідно до запитів», – зазначив голова Запорізької територіальної профорганізації Андрій ХИЖНІЙ. А також додав: «Принагідно дякуємо усім, хто долучається: завантажити, доставити, розвантажити, розсортувати. У такі складні часи особливо відчувається допомога кожного. Наша сила – в єдності! Працюймо усі разом на результат, заради Перемоги!»