Правовими інспекторами праці Ради профспілки у дорожніх і територіальних профорганізаціях в умовах карантинних обмежень, спричинених пандемією коронавірусу, за цей час здійснено планові та вибіркові перевірки у 131 виробничому і структурному підрозділі АТ «Укрзалізниця». Загалом виявлено 566 порушень вимог трудового законодавства і положень чинних Галузевої угоди та колективних договорів.

 

Складено 63 акти і внесено 101 подання із 1175 вимогами усунення порушень, найбільше з них стосуються виконання зобов’язань чинних Галузевої угоди та колективних договорів – 211, що на 10% більше від попереднього року. На сьогодні виконано 80 подань, що становить 79,2%.

 

При цьому на вимогу правових інспекторів праці Ради профспілки скасовано 31 наказ, виданий роботодавцями з порушенням чинного законодавства.

 

Протягом звітного періоду спілчанам надано понад 2,3 тис. юридичних консультацій, розглянуто 88 письмових звернень.

Правові інспектори праці брали участь в організації та проведенні на вузлах та у виробничих підрозділах 23 «Днів трудового права».

 

У газеті «Вісник профспілки», інших ЗМІ та інформвиданнях профспілки за цей час опубліковано 33 матеріали правозахисної тематики. Підготовлено матеріалів на розгляд профорганів – 60.


 

Микола Бєльченко, головний правовий інспектор праці Ради профспілки