І вкотре на знак справжньої солідарності наші міжнародні профспілкові партнери зробили крок назустріч – надали десятки тонн гуманітарної допомоги, яка вже вчора залізницею прибула в Україну і буде розподілена по регіонах.

 

Разом з адміністрацією Товариства, керівництвом Ужгородської дирекції залізничних перевезень та за підтримки Центрального штабу АТ «Укрзалізниця» нам вдалося організувати для залізничників доставку з Румунії сотні матраців, подушок, постільної білизни, а також продуктів тривалого зберігання – чотирьох тон м’ясних консервів. 

 

Тож завдяки такій європейській підтримці вже незабаром будуть створені додаткові ліжко-місця для сімей залізничників, які планується розміщувати у відведених для цього лікарнях, оздоровницях різного типу та інших місцях.

 

Питаннями розподілення гуманітарної допомоги для забезпечення належних умов перебування наразі займаються дорожні профорганізації західного регіону під керівництвом голів − Ярослава Афтанаса та Артема Королькова.

 

Як відомо, продуктів тривалого зберігання вкрай потребують східні та південні регіони нашої країни, тож гуманітарна допомога завдяки головам Лиманської дорожньої профорганізації Леоніду Бессарабову і дорожньої профорганізації Південної залізниці В’ячеславу Залозних буде направлена в гарячі точки нашої країни для залізничників, які здійснюють евакуацію населення.

 

Окремі слова вдячності нашим профкомам, які долучилися до процесу і доклали зусиль у розвантаженні.

 

Щодня від початку запровадження воєнного стану в Україні ми отримуємо численні звернення наших спілчан про термінову допомогу. Тому Голова профспілки разом з профспілковим лідером з Румунії не зупинилися на досягнутому і вже домовилися про отримання до кінця цього місяця наступної партії гуманітарної допомоги – продуктів харчування, питної води і життєво необхідних лікарських засобів.

 

Ми щиро вдячні нашому дружньому народу Румунії та особисто Голові Національної федерації профспілок залізничників MCV, заступнику Голови національного профспілкового блоку (BNS) Грігоре Маре за добро і необхідну підтримку.

 

Ми впевнено можемо стверджувати, що гуманітарна допомога в цей складний час є надважливим компонентом оборони країни і захисту людей.

 

І ми вкотре переконуємось, що в усі часи і за різних обставин залізничник залізничнику – надійне плече!