Про те чого вдалося досягти завдяки спільній волонтерській ініціативі, яка народилася з перших днів війни і дала початок «Профспілковій Дорозі Життя», розповіла «Буксі. Помічнику залізничника» одна з головних організаторок проєкту та безпосередня його учасниця, заступниця голови Молодіжної ради профспілки Катерина ІЗМАЙЛОВА:

 

«Ми вже придбали амуніції більше ніж на 1,5 млн грн. Надавали гуманітарну допомогу у прихистку Львівської, Полтавської, Київської, Чернігівської, Дніпропетровської областей та тимчасово переміщеним особам Бахмутської та Херсонської громад.

 

Допомагали Вінницькому госпіталю, центральному Київському госпіталю, Одеському пологовому будинку, військовим капеланам та госпітальєрам. Крім того, активісти Профспілкової Дороги Життя проводили арт-терапевтичні майстер-класи для дітей на вокзалі Київ-Пасажирський та в прихистках.

 

Наших небайдужих молодих залізничників та залізничниць у їх волонтерстві підтримують партнери: фонд «Рассвет» Альони Вінницької, ГО «Жіночий ветеранський рух» та ГО «Трудові ініціативи».

 

Під час нашої розмови про проєкт молодіжна лідерка Катерина Ізмайлова подякувала АТ «Укрзалізниця» та її працівникам, які долучаються, за добре налагоджену логістику, підтримку і залізну допомогу у наданні можливості рухатися гуманітарним вантажам «Профспілковою Дорогою Життя». «Для нас важливо, насамперед, допомагати нашим членам профспілки, як-от у Запоріжжі», – додала вона.

 

Дійсно, ситуація в Запорізькій області залишається складною. Частина території області наразі знаходиться під окупацією та постійними обстрілами. Чимало залізничників-переселенців з Полог, Мелітополя, Гуляйполя, Оріхового зараз евакуйовані разом із сім’ями до Запоріжжя.

 

Профспілкова молодь Запорізького теркому, коли було оголошено черговий збір гуманітарної допомоги, не залишилася осторонь і цього разу.

 

«Ми постійно перебуваємо на зв’язку з нашою заступницею голови Молодіжної ради профспілки Катериною Ізмайловою, яка від початку повномасштабного вторгнення активно займається волонтерською діяльністю.

 

Взагалі масштаби спільного з Федерацією профспілок України проєкту «Профспілкова Дорога Життя» вражають. Тисячі наборів щодня вирушають залізницею в різні куточки України на допомогу постраждалим та військовим. На наше звернення, як завжди, відреагували оперативно і без вагань. Потрібні були постільна білизна, ковдри, пледи, рушники та продуктові набори – телефонуємо і… вже наступного дня вони вирушають у наш регіон. Тож завдяки добрим спільним ініціативам молодих активістів в цей раз нам вдалося допомогти близько 60 сім’ям залізничників. Половину новеньких пледів на звернення голови первинки пасажирського вагонного депо Запоріжжя-1 Ольги Білоус ми передали працівникам, які виїхали з окупованих територій і наразі перебувають в Запоріжжі, іншу – ми поступово за потребою видаємо місцевим залізничникам. Крім того, ми залучилися підтримкою запорізьких волонтерів, тому набори гуманітарної допомоги вдалося ще й доповнити», – поділилася з нами старший електромеханік Запорізької дистанції сигналізації та зв’язку, голова молодіжної ради Запорізького теркому Катерина.

 

Принагідно повідомляємо, що 16 червня волонтерський проєкт «Профспілкова Дорога Життя» отримав спеціальну нагороду Меморіального фонду Анн Лінде за допомогу та підтримку тих, хто постраждав від російського вторгнення.

 

На урочистому заході в Стокгольмі заступниця голови Молодіжної ради Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Катерина ІЗМАЙЛОВА отримала заслужену нагороду з рук міністра закордонних справ Швеції Анн ЛІНДЕ. Тож вітаємо!