У відповідь на численні звернення спілчан, які надходять до профспілки, щодо введених Укрзалізницею відповідно до Закону України № 2136 від 15.03.2022 обмежень тривалості щорічної основної відпустки 24 календарними днями повідомляємо.

На засіданні президії Ради профспілки 20 липня 2023 р., зокрема, розглянуто питання про стан застосування норм трудового законодавства в частині надання роботодавцями основних та додаткових відпусток в умовах воєнного стану.

За інформацією правової інспекції праці Ради профспілки, в усіх перевірених структурних підрозділах Укрзалізниці, попри зняття законодавчих обмежень (Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відноси» від 01.07.2022), тривалість щорічної відпустки для всіх категорій працівників не перевищує 24 календарних дні, зазначено в постанові президії Ради профспілки. Це ж стосується працівників, які прийняті на роботу до 01.01.1997 та мають право на щорічну відпустку тривалістю 28 днів, а також осіб з інвалідністю.

За результатами порушеного питання на засіданні президії Ради профспілки вказівкою Укрзалізниці № ЦЦУП-14/966 від 26.07.2023 керівникам регіональних філій та філій рекомендовано при оформленні основної щорічної відпустки працівника з інвалідністю розглянути можливість надання такої відпустки тривалістю більш ніж 24 календарних дні залежно від обґрунтованих обставин, з урахуванням особливостей організації праці, умов господарської діяльності та обсягів робіт.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 7 ст. 6 Закону «Про відпустки» тривалість основної щорічної відпустки особам з інвалідністю І та ІІ груп становить 30 календарних днів, а особам з інвалідністю ІІІ групи – 26 календарних днів.

Тобто, станом на кінець серпня 2023 р. Укрзалізницею поновлено:

– надання основної щорічної відпустки повної тривалості особам з інвалідністю;

– оплату одноразової відпустки при народженні дитини відповідно до законодавства (код виду оплати «346»);

– оплату щорічних додаткових відпусток, які надаються за шкідливі умови праці (код «302»);

– оплату щорічних додаткових відпусток за шкідливі умови праці за минулий період (код «332»);

– оплату щорічних додаткових відпусток за особливий характер роботи (код «326»);

– оплату щорічних додаткових відпусток за особливий характер роботи за минулий період (код «335»).

Профспілка у зверненнях до керівництва АТ «Укрзалізниця» та під час робочих зустрічей наполягає на перегляді вказівки від 25.03.2022 № ЦЦУП-10/195 (якою, до речі, призупинено і право працівників на соціальні, навчальні відпустки, відпустки за безперервний стаж роботи на залізничному транспорту та інші) та поновленні надання основної щорічної відпустки повної тривалості, виключивши примітку за кодом видів оплати «301», а також поновленні надання додаткових днів щорічної відпустки для працівників, прийнятих на роботу на залізничний транспорт до 01.01.1997 (коди видів оплати «325» і «338»).