Укрзалізниця поновила оплату одноразової відпустки при народженні дитини (код 346).

Відповідну вказівку № ЦЦУП-14/933 від 20.07.2023 направлено керівникам регіональних філій, філій та структурних підрозділів апарату управління.

Зауважимо, що це питання в пакеті з іншими порушувалось у переговорному процесі профспілки з керівництвом Укрзалізниці. Також у листах від 18 жовтня 2022 р. (№ 295/09) і 31 січня 2023 р. (№ 49/09) профспілка наполягала на поверненні цієї відпустки з огляду на те, що вона має обмежений термін і повинна бути використана працівником не пізніше 104-го дня з дня народження дитини.

Про поновлення інших соціальних виплат, призупинених відповідно до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022, № 2136-ІХ, повідомлятимемо відповідно до ухвалених рішень.

ДО ТЕМИ

Відповідно до ст. 77-3 КЗпП і ст. 19-1 Закону України «Про відпустки» одноразову оплачувану відпустку при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів (без урахування святкових і неробочих днів) надають працівникам:

1) чоловіку, дружина якого народила дитину;

2) батьку дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови що вони спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки;

3) бабі або діду, або іншому повнолітньому родичу дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком).

Її надають одноразово за письмовою заявою працівника, але не пізніше трьох місяців з дня народження дитини, і вона повинна бути використана працівником не пізніше 104-го дня з дня народження немовляти.

Ділити відпустку на частини не можна, як і отримати замість неї грошову компенсацію.

Також в Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженому постановою КМУ від 07.07.2021 р. № 693, визначена можливість працівника, який протягом трьох місяців з дня народження дитини звільнився та працевлаштувався до іншого роботодавця, скористатися правом на зазначену відпустку, додавши до заяви довідку про її невикористання на попередньому місці роботи.