Сьогодні, 25 березня, в онлайн режимі відбулося засідання Ради профспілки з розгляду питання про підсумки виконання в 2020 році чинної Галузевої угоди між АТ «Укрзалізниця» та профспілками. Із доповіддю виступив в. о. Голови правління Товариства Іван Юрик, який відповів на запитання учасників заходу.

 

Інформуємо, що стосовно головного питання – підвищення тарифних ставок і посадових окладів залізничників – порозуміння не було досягнуто: профспілка продовжує консультації і переговори з адміністрацією. 29 березня з цього питання заплановано провести позачергове засідання президії Ради профспілки, на яке буде запрошений очільник «Укрзалізниці».

 

Важливо.  Тарифна ставка робітника 4 розряду становить 4779 грн. при підвищенні з 01.06.2021 р. на 8%, як запропоновано керівництвом «Укрзалізниці», це буде 5161 грн. або +382 грн. (!при мінімальній заробітній платі в Україні 6000 грн.).  Тарифна система на сьогодні  перебуває у стагнації, її треба витягувати з такого колапсу, коли кваліфікована праця наймасовіших залізничних професій й некваліфікована оплачуються однаково, оскільки здійснюється доплата до мінімальної зарплати. Тому виробничі підрозділи гостро відчувають відтік кадрів, який триватиме.