Так, згідно з вимогами Положення про технічне навчання працівників АТ «Укрзалізниця», затвердженого рішенням правління Товариства від 25.02.2020 р., керівники регіональних філій та філій до 23 липня п. р. повинні провести необхідну підготовку та організацію процесу технічного навчання для працівників на 2021 рік. 

 

Зауважимо, що Голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України В.Бубняк відреагував на звернення дорожніх профорганізацій і в листі до в. о. Голови правління АТ «Укрзалізниця» І.Юрика, яке направлено на початку липня, наголосив на необхідності усунення порушення соціально-економічних прав працівників, яке стосується ухваленого в односторонньому порядку рішення про призупинення процесів, пов’язаних з підготовкою, організацією та проведенням технічного навчання працівників структурних (виробничих) підрозділів регіональних філій (вказівка АТ «Укрзалізниця» від 24.12.2020 р. № Ц/6-83/2920-20).

 

В листі, зокрема, зазначено, що питання оплати за години технічного навчання працівників регламентується п. 3.2.26 Галузевої угоди та п. 4.14.13 Положення про оплату праці працівників АТ «Укрзалізниця», яке є невід’ємною частиною Галузевої угоди. І жодна із сторін в період дії угоди не може в односторонньому порядку припинити виконання взятих на себе зобов’язань.