Крок за кроком в АТ «Укрзалізниця» за зверненнями Профспілки залізничників і транспортних будівельників України відновлюються призупинені виплати, передбачені Галузевою угодою та колективними договорами.

Цього разу почуто голос молоді, яку представляє Молодіжна рада профспілки. У зверненні до Голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка зауважено, що одним із дієвих способів підтримки молодих залізничників та їхніх родин у ці нелегкі для кожного часи є відновлення матеріальної допомоги при народженні дитини. Це безумовно позитивно вплине і на рішення молоді при обранні роботи, переконані залізничники.

Як результат, матеріальну допомогу при народженні дитини, згідно з колективним договором відновлено (код видів оплат 643). Відповідну вказівку від 23.11.2023 ЦЦУП-14/1644 направлено керівникам структурних підрозділів апарату управління, регіональних філій та філій.

Додатково повідомляємо, що тим же документом також відкрито:

код 697 – одноразова матеріальна допомога дітям до 18 років, один з батьків або батьки яких були працівниками залізничного транспорту та загинули в результаті нещасного випадку на виробництві, професійного захворювання;

код 699 – одноразова матеріальна допомога дітям віком до 18 років, один з батьків або батьки яких були працівниками залізничного транспорту та загинули під час проходження військової служби безпосередньо в зоні проведення АТО.