Ми завершуємо цикл публікацій про важливу благодійну допомогу, яку надали наші партнери Global Ukraine Rail Task Force, WE AID, United Way та норвезька компанія з управління залізничною інфраструктурою Bane NOR за сприяння та підтримки Укрзалізниці.

Ми розповідали про 60 т продуктових наборів для залізничників з прифронтових та деокупованих територій, а також про побутову техніку для вимушених переселенців з Волновахи, Слов’янська, Попасної, Лимана та Херсонської області, які разом із сім’ями проживають у залізничному гуртожитку Кривого Рогу.

Сьогодні про ще одну добру справу. Завдяки підтримці міжнародних партнерів нам також вдалося покращити умови проживання залізничників, які перебувають у відрядженні і тимчасово мешкають у бригадному домі локомотивного депо Покровськ регіональної філії «Донецька залізниця». Що вдалося закупити розповідає заступниця голови Лиманської дорожньої профорганізації Вікторія МЕЛАШЕНКО.

—  Бригадний дім локомотивного депо Покровськ став домівкою для майже 80 працівників регіональної філії. В мирний час там розміщувалися локомотивні бригади, зараз мешкають залізничники зі структурних підрозділів Попаснянського регіону, Бахмута, Авдіївки, Волновахи, Лимана, Маріуполя. Багато хто з них втратив все: їхні будинки розбомблено та розграбовано, міста зруйновані, під окупацією або під постійними обстрілами. 

Завдяки наданим можливостям ми намагалися покращити їм умови проживання в цьому місці тимчасового прихистку, забезпечити найобхіднішим, щоб люди відчували себе трохи комфортніше. Зараз туди закуплено і встановлено два холодильники, дві пральні машини, шість мікрохвильових та сім електричних плит, одну електричну піч та вісім електрочайників.

В кімнати ми придбали матраци, подушки, ковдри, комплекти постільної білизни та рушників, окремо простирадла. Як-то кажуть, трохи причепурили. Але ви б побачили ту красу, яку створили самі працівниці на території. Це ж справжнє трояндове різнобарв’я!

Усі працівники були вдячні за таку підтримку від міжнародних організацій, Укрзалізниці та профспілки, але, звичайно, усі як один мріють про повернення додому, в рідні міста. Кажуть, все відбудуємо і почнемо спочатку…

А ми вкотре переконуємося, що українці – вільна і сильна нація. 

Слава Україні та її захисникам!