За його словами, зараз організувати доставку гуманітарного вантажу в ті райони і справді непросто. Проте завдяки профактивістам-залізничникам (з міркувань безпеки поки що ми не називатимемо їхніх імен, але обов’язково після Перемоги про них розповімо окремо) вдалося транспортувати та навіть створити пункт видачі, про який завчасно було повідомлено пологівських голів профорганізацій, майстрів та начальників дільниць. Також Запорізьким теркомом профспілки залізничникам закуплено і перевезено 250 кг борошна та 240 кг макаронних виробів.


Нагадуємо, що цю гуманітарну допомогу профспілці передали колеги з Румунії. І, як уже було зазначено раніше, це стало можливим завдяки тісній співпраці Голови профспілки Олексія Семеруня з румунським профспілковим лідером Грігоре Маре. Окремі слова вдячності голові дорожньої профорганізації регіональної філії «Львівська залізниця» Ярославу Афтанасу, який організував доставку вантажу в різні куточки України.


«У такий же спосіб ми допомогли  регіональній філії «Придніпровська залізниця» передати гуманітарну допомогу, яку 9 квітня отримали 157 залізничників Пологівського вузла», − доповнив очільник теркому. 


Андрій Валентинович розповів, що в пасажирському вагонному депо Запоріжжя-1 облаштовано кімнати (можна побачити на світлинах) для проживання поїзних бригад з Маріуполя. Так вийшло, що колеги-залізничники, які виїхали працювати ще до початку війни, поки що через активні бойові дії в тих регіонах так і не мають змоги повернутися. В кімнатах для них встановлено 15 нових дерев’яних ліжок, які отримали як частину гуманітарної допомоги від румунських партнерів. «Після Перемоги плануємо передати ці ліжка тим залізничникам, житло яких постраждало від рук ворога», − поділився планами на майбутнє голова теркому.


Тож продовжуємо інформувати наших спілчан як вдається завдяки підтримці міжнародних профспілкових партнерів допомогти нашим спілчанам.


Разом − до Перемоги!