Про перспективи співпраці професійних спілок залізничників України та Польщі йшлося під час зустрічі двох членських організацій ЄФТ.

29 серпня за підтримки Європейської федерації транспортників відбулася робоча зустріч в онлайн-форматі лідерів професійних спілок залізничників України та Польщі – Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Олексія Семеруня та Національної секції залізничників НСЗЗ «Солідарність»/Krajowa Sekcja Kolejarzy NSZZ «Solidarność» Генріка Гримеля (Henryk Grymel), а також президента Національного секретаріату працівників транспорту NSZZ «Солідарність»/Krajowy Sekretariat Transportowców NSZZ «Solidarność» Здіслава Ясінського  (Zdzisław Jasiński).

У світлі реформування залізничного транспорту в Україні важливо проаналізувати досвід сусідньої Польщі. Адже вже понад 17 років ринок залізничних перевезень Польщі максимально лібералізований, там діє система відкритого доступу до інфраструктури, заснована на принципах рівності і єдиних ставок для різних операторів. Це і стало головною темою зустрічі. Також торкнулися питань нещодавно підписаної між польською та українською залізницями (польським оператором «Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna» (PKP S.A.) і АТ «Укрзалізниця») угоди про спільний розвиток перевезень між країнами, та зареєстрованого АТ «Укрзалізниця» майбутнього європейського оператора – Ukrainian Railways Cargo Poland.

Українська профспілкова сторона запросила польських колег відвідати Україну, щоб обговорити подальшу співпрацю та взаємодію між організаціями.