Нагадуємо, що Укрзалізниця взяла на себе довгострокові зобов’язання підтримувати дітей, чиї батьки-залізничники загинули внаслідок бойових дій в період дії правового режиму воєнного стану.

Відповідні зміни до Порядку надання матеріальної допомоги на медичні та інші цілі працівникам, пенсіонерам АТ «Укрзалізниця» та членам їхніх сімей внесено рішенням правління 26 грудня 2022-го. А наприкінці лютого поточного року внесено зміни до переліку кодів видів оплат, за якими проводитиметься нарахування на період дії правового режиму воєнного стану, що дозволяє виплачувати цю допомогу.

Йдеться про працівників залізниці, які загинули під час виконання посадових обов’язків, проходження служби в лавах Збройних Сил України та Силах територіальної оборони Збройних Сил України, нещасного випадку внаслідок бойових дій.

Матеріальну допомогу діти-сироти та діти-напівсироти отримуватимуть від компанії щорічно до досягнення ними 18-річного віку.

Також на них поширюватимуться такі ж пільги, подарунки чи різні соціальні заходи, як і на інших дітей залізничників.

Профспілка погодила це рішення і підтримує усі кроки адміністрації, спрямовані на посилення соціального захисту працівників та членів їхніх родин.

Підготовлено за матеріалами «Букси»