У вівторок, 21 вересня, на адресу Міністра інфраструктури, Голови Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування АТ «Укрзалізниця»  О.Кубракова  і в. о. Голови правління АТ «Укрзалізниця» О.Камишіна  було направлено листи за підписом Голови ФПТУ і Профспілки залізничників і транспортних будівельників України В.Бубняка щодо необхідності втручання у процес формування та затвердження консолідованого фінансового плану Товариства на 2022 рік.

 

У листах наголошено, що проєкт консолідованого фінплану, який направлено на погодження до Міністерства інфраструктури, в порушення Галузевої угоди розроблявся без залучення представників профспілки.

 

Профспілка наполягає, щоб у консолідованому фінансовому плані були передбачені в повному обсязі кошти на: виконання п. 3.2.1 Галузевої угоди, а саме «підвищення заробітної плати залізничників не нижче темпів зростання заробітної плати в галузях економіки та забезпечувати підвищення рівня заробітної плати не менше ніж на 25%»; виплату працівникам винагороди за результатами роботи за 2021 рік у розмірі не менше 100% місячної тарифної ставки (посадового окладу); фінансування норм Галузевої угоди та колективних договорів, у т. ч. на недержавне пенсійне забезпечення працівників Товариства.

 

Ці питання Голова профспілки В.Бубняк порушував і на засіданні Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування АТ «Укрзалізниця» 17 вересня п. р.