Завтра, 7 жовтня, у Всесвітній день дій за гідну працю з ініціативи Спільного представницького органу профспілок відбудеться Всеукраїнська попереджувальна акція профспілок на захист трудових прав працівників, до якої долучається і Профспілка залізничників і транспортних будівельників України.

 

Профспілки виступають проти системного наступу влади на законні права та інтереси працівників і профспілок, порушення конституційного права на об’єднання у профспілки, намагання нав’язати і узаконити «рабське» трудове законодавство та інших антисоціальних законодавчих ініціатив.

 

Організатори акції вимагають зупинити прийняття антиконституційних законопроєктів № 5371, 5388, 2681, натомість ухвалити новий Трудовий кодекс, який захистить людей праці. Серед вимог профспілок – доступні для населення справедливі ціни на український газ, тарифи на електроенергію та комунальні послуги, затвердження у Держбюджеті на 2022 рік гідних мінімальних розмірів грошових виплат і соціального захисту, виплата заборгованої заробітної плати, повний і своєчасний розрахунок за лікарняними, декретними, соціальними виплатами тощо.

 

V1.jpg