Проте Міністерство як головний розробник проєкту, всупереч Додатку № 5 до Генеральної угоди, проігнорувало подальше проведення узгоджувальних процедур та спрямувало неузгоджений проєкт на розгляд Уряду, порушивши Генеральну угоду та низку нормативних актів. Внаслідок цих дій проєкт положення в новій редакції затверджено Постановою Кабміну від 10.11.2021 р., № 1205.

 

Така позиція окремих посадових осіб Міністерства інфраструктури щодо дотримання у своїй діяльності норм законодавства України вже спричинила дестабілізацію соціальної складової в трудових колективах воєнізованої охорони АТ «Укрзалізниця» та жорстку критику на адресу органів державної влади й управління.

 

Тому Рада профспілки направила листи на адресу Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля та Міністра юстиції Д.Малюськи з проханням тимчасово призупинити процедуру реєстрації Постанови № 1205 та спонукати Мінінфраструктури провести узгоджувальні процедури щодо внесення змін і доповнень у зазначену постанову. У листі до Міністра інфраструктури О.Кубракова Рада профспілки висловила прохання тимчасово відкликати постанову № 1205 з процедури реєстрації в Мін’юсті і провести відповідні узгоджувальні процедури.