Профспілка звернулася до Голови правління АТ «Укрзалізниця» О.Камишіна щодо негайного врегулювання питання оплати часу вимушеного простою працівникам Товариства, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

 

В листі за підписом лідера профспілки О.Семеруня зазначено, що оплата часу вимушеного простою та його облік регулюється Положенням про оплату праці працівникам АТ «Укрзалізниця», рішенням правління (протокол № Ц-54/31 Ком.т. засідання правління АТ «Укрзалізниця» від 14.03.2022) та алгоритмом дій щодо обліку робочого часу та організації роботи працівників АТ «Укрзалізниця» в умовах режиму воєнного стану в Україні, який є додатком до нього. Однак жоден із перерахованих нормативних документів не містить обмеження щодо оплати часу простою працівникам, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

 

Тож численні звернення працівників, які опинилися у безвихідній ситуації та без засобів існування, мають бути почуті. Профспілка вимагає від керівництва АТ «Укрзалізниця» врегулювання цього питання. 

 

А ті працівники, які співпрацюють з окупантами, будуть притягнуті до відповідальності, але це мають встановити відповідні правоохоронні органи, наголошено у листі.