Наші призери – представники різних  професій залізничного транспорту.

Про себе, свою роботу і захоплення, а також про участь у фотоконкурсі профспілки, – розповідають самі переможці.

Розпочинає «срібний» призер фотоконкурсу – помічник машиніста електровоза електровозного депо Харків-Головне Юрій ВЕРЕЩАКА, голова молодіжної ради первинки.

Ми вже писали про Юрія – він поєднав втілення своєї мрії з доброю справою: випустив справжні поштові марки з зображеннями електровозів, а кошти від їх продажу спрямував на допомогу колегам.

Юрій розповів, що дізнався про фотоконкурс з фейсбук-групи Молодіжної ради профспілки. Як виявилось, у нього доволі багатий фотоархів:

«У 2019-му я брав участь у підготовці фотоальбому до 150-річчя нашого депо. Потрібні були світлини, тому вирішив навчитись фотографувати. Відтоді захопився фотографією: знімав свою роботу, залізницю, людей. Одна з цих фотографій і потрапила у фінал конкурсу.

На ній – Валерій Коваль, слюсар з ремонту рухомого складу. Коли людина не позує, не відволікається від роботи, виходять найкращі кадри.

Коли у березні 2021 року я став головою молодіжної ради первинки, зрозумів, що треба більше брати участь у житті депо. Захотів розповісти про роботу справжніх залізничників. Колеги звикли, що я постійно з фотоапаратом. Також знають, що я створюю відеоролики про нашу роботу, навчальні, вітальні.

У нашого депо є неофіційна фейсбук-сторінка, там я викладав фотографії, ролики. Було цікаво і працівникам, і колишнім колегам. Але з початком вторгнення ми цю сторінку закрили.

Мої світлини є на сувенірах, а ще Укрзалізниця ілюструвала ними деякі новини.

Я беру участь у різних заходах, які відбуваються на залізниці, долучаюсь до різноманітних проєктів. З’являється багато нових знайомих. Приємно, що всі вони мене підтримали. За мою фотографію голосували члени Молодіжної ради нашої профспілки, колеги з депо, управління Південної залізниці, підрозділів, де буваю у відрядженні.

Завдяки цій підтримці я посів друге місце. І вирішив спрямувати призові кошти на продовження своєї серії поштових марок з електрорухомим складом залізниць України, цього разу з електровозами серії ВЛ. Марки вийдуть вже на початку вересня, і кошти від їх реалізації я знову планую спрямувати на фінансову допомогу декільком колегам. Адже війна, на жаль, ще не скінчилась. Тому хотілось би, аби мій проєкт підтримали».

На світлинах – фотографія, яка забезпечила Юрію друге місце у конкурсі, а також попередній випуск поштових марок нашого призера. Чекаємо вересня, щоб побачити нову серію.