Завдяки наполегливій позиції Ради профспілки та численним зверненням профспілкових органів усіх рівнів до керівництва АТ «Укрзалізниця», Мінінфраструктури і Тимчасової слідчої комісії ВРУ вдалося частково врегулювати питання щодо функціонування пунктів охорони здоров’я при виробничих і структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця», що здійснюють перед- та післярейсові медогляди залізничників, зокрема працівників локомотивних, поїзних бригад та водіїв транспортних засобів підприємств залізничного транспорту.

 

Відтак майже усі здоровпункти передано з підпорядкування філії «Центр охорони здоров’я» до складу залізниць та філії «Пасажирська компанія». Переважну більшість працівників пунктів охорони здоров’я переведено зі штату філії ЦОЗ до штату регіональних філій, філій Укрзалізниці. 

 

На сьогодні 471 працівник перейшов до штату структурних підрозділів залізниць і філії «Пасажирська компанія»; 122 працівники продовжують залишатися у штаті філії ЦОЗ (здоровпункти на вокзалах філії «Вокзальна компанія», здоровпункт філії «Транссигнал» та здоровпункт апарату управління АТ «Укрзалізниця»).

 

На жаль, в результаті оптимізації чисельності штату було скорочено або звільнилися за власним бажанням 51 працівник. 

 

Втім, питання сталої роботи здоропунктів на вокзалах остаточно не вирішено, тому воно залишається на контролі профспілки.


Попередню інформацію профспілки про необґрунтоване рішення керівництва філії ЦОЗ щодо ліквідації пунктів охорони здоров’я при виробничих і структурних підрозділах Укрзалізниці читайте тут