В листі роз’яснено, що бюджетний комітет, як колегіальний орган, не може приймати кінцеве рішення щодо виплати/невиплати винагороди за підсумками роботи за рік.

 

Тож рішення, яке було прийняте на бюджетному комітеті стосовно коригування нарахованої у 2021-му суми забезпечень на виплату винагороди за підсумками роботи за 2021 рік, – це управлінське рішення лише в цілях бухгалтерського обліку в частині відображення фінансового результату за підсумками поточного року, яке не впливає на виконання Галузевої угоди та колективних договорів. 

 

Також зазначено, що питання щодо внесення змін до затвердженого консолідованого фінансового плану АТ «Укрзалізниця» на 2021 рік (розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2021 № 249-р) в частині змін витрат на оплату праці щодо невиплати винагороди за підсумками роботи за 2021 рік не розглядалося.

 

Рішення про виплату винагороди за підсумками роботи за 2021 рік буде прийматися за результатами аудийованої фінансової звітності за поточний рік з врахуванням вимог п.9.2 Положення про оплату праці працівників АТ «Укрзалізниця».